Aphilion sfeer video
13 mei 2019

Fondsenupdate mei 2019

  • Opnieuw een sterke maand voor de aandelenmarkten wereldwijd. Verbeterend economisch nieuws en een voorzichtige toon van de centrale banken doen het risico-appetijt bij beleggers toenemen. Amerikaanse aandelen sloten de maand af op recordhoogte.

 

  • De huidige economische vertraging blijkt minder erg dan eerst gevreesd (zie beursinzinking van eind '18) met zowel cijfers in de VS (BBP en tewerkstelling) als Europa (BBP) die wijzen op een gematigde groei zonder recessiegevaar.

 

  • De reeds gepubliceerde kwartaalresultaten bevestigen dit economisch beeld, over alle regio's en sectoren heen.
Aphilion Q² - Equities
[wereldwijd aandelenfonds]
Een winst van +3.7% voor ons aandelenfonds Equities in april, licht beter dan de MSCI World (+3.4%). Het lopende jaarrendement komt daarmee uit op een onwaarschijnlijke +18.6%, ook licht beter dan de MSCI World.
 
Fondsenfiche

 

April was een gemengde maand voor onze fondsen. Equities kende zowel in absolute als relatieve zin een sterke maand, en klopte de MSCI World referentie-index met 0.3%. Deze outperformance weerspiegelde zich echter niet in de prestaties van Balance. De voornaamste reden voor deze discrepantie is de ongewoon sterke prestatie van de Eurostoxx 50 Index. Deze steeg in april met maar liefst 4.9%, tegenover een winst van +3.2% voor bredere indexen zoals de MSCI Europe of de Stoxx Europe 600. Omdat we de Europese aandelenposities van Balance afdekken met futures op die Eurostoxx 50 (een keuze voor de verhoogde liquiditeit) werkte dit in ons nadeel. Want hoewel onze Europese portefeuille de bredere Europese markt klopte, bleef ze in april achter op de Eurostoxx 50 en verloor Balance dus terrein.


Met dank voor jullie interesse en vertrouwen,
 
Jan Holvoet, Nico Goethals, Xavier Boussemaere
 
Fondsbeheerders,
Aphilion

 

 

Recente berichten

jan 2020
3 aandelen uit de Aphilion Q┬▓ selectie
jan 2020
Beleggen met een hefboom
dec 2019
Fondsenupdate december 2019